हामीले दैनिक प्रयोग गर्ने गोलभेंडाका अपत्यारिलो फाइदाहरु जानी राखौं
टमाटरहरू संसारमा सबभन्दा बढी प्रयोग हुने सब्जी हुन्। यसको पुरानो वनस्पति नाम लियोकोक्सिकन एस्क्युलेन्टम मिल। वर्तमान मा, यो सोलनम लिको पोर्कोनिक भनिन्छ। त्यहाँ थुप्रै मानिसहरू छन् जुन टमाटर खाना बनाउन पनि कल्पना गर्न सक्दैनन्। यो दक्षिण अमेरिकी अण्डामा उत्पन्न हुन्छ। मेक्सिकोमा यो अमेरिकाको स्पेनिश अधिवेशन मार्फत सम्पूर्ण खाना फैलिएको र फैलिएको रूपमा प्रयोग गर्न थाल्यो।टमाटरहरू क्याल्सियम, फास्फोरस र भिटामिन सी हुन्छन्। उजुरी रिपोर्ट गर्दा हटाईएको टमाटरको खुट्टा बढाएर हटाइएको छ।
टमाटरको स्वाद भने अम्लीय हुन्छ, यसले शरीरमा अल्ल्किन (नमक) प्रतिक्रियाहरू बढाउँछ। लाल-रातो टमाटरहरू खानामा सुन्दर र स्वादिष्ट हेर्न पोषक हुन्। यसको खट्टा स्वाद को कारण यो कि साइट्रिक एसिड र मिकिक एसिड मा पाइन्छ, जसको कारण यो एक एंटीacid को रूप मा कार्य गर्दछ। टमाटरहरूमा भिटामिन ए 'ठूलो मात्रामा पाइन्छ। आँखहरूका लागि यो धेरै फायदेमंद छ।
Comments
Post a Comment